Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Το σημερινό ανέκδοτο του Πρωθυπουργού

Μες στην προεκλογική περίοδο κι υποσχέσεις θα ακούσουμε αλλά και ανέκδοτα από όλους τους κομματάρχες.Ένα απο αυτά ειπώθηκε απο τον αρχηγό της Ν.Δ.!Ο Κ.Καραμανλής λοιπόν είπε έξω από το Φιξ όπου θα δημιουργηθεί μουσείο σύγχρονης τέχνης το εξής,κλείνοντας τις δηλώσεις του περί του έργου αυτού.

"...(η κυβέρνηση) αποδεικνύει στην πράξη ότι πολιτισμός και παιδεία είναι τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε στη σύγχρονη εποχή».

Να γελάσουμε τώρα ή μετά;


Το ανέκδοτο της Πολιτιστικής Πρωτευουσας που ήταν η Πάτρα το θυμάται(το οποίο βέβαια ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ);Που είναι ο ελληνικός κινηματογράφος,που είναι οι ορχήστρες,που είναι όλα αυτά τα θαυμαστά του πολιτισμού μετά την Πολτιστική Ολυμπιάδα;

Όσο για την παιδεία να θυμίσω τις κινητοποιήσεις και τη ξεφτίλα των ελληνικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης,ή μήπως να μιλήσω για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ή μήπως για την προεκλογική δέσμευση για υπολογιστές σε 150000 μαθητές Γυμνασίου;

Αλλά αυτό που κάνει το ανέκδοτο πιο ωραίο είναι ότι κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στον Ελληνικό λαό και συγκεκριμένα στον πολιτισμό και στην παιδεία του(ως λαού)!

2 σχόλια:

tassosdap είπε...

Είπαμε μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...
Καταλαβαίνω πως το "αριστεριλίκι" πουλάει στις μέρες μας,αλλά ίσως θα έπρεπε να είστε περισσότερο προσεκτικοί και ρεαλιστές.
Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι για τους δύο τομείς που θίγεις έχει κάνει αξιόλογες προσπάθειες.Όσον αφορά την πολιτιστική πρωτεύουσα(Πάτρα) μπορείς να ρωτήσεις τον ομοϊδεάτη σου Θ.Μικρούτσικο και τους τοπικούς πολιτικάντηδες (Νομάρχες,Αντινομάρχες κ.τ.λ) γιατί δεν πήγαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού για να συζητήσουν το ύψος των κονδυλίων που θα τσίμπαγαν.
Στο άλλο ζήτημα, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ,την ξεφτίλα των Α.Ε.Ι ήθελαν να αλλάξουν με το νέο νομοσχέδιο,μόνο που κάποιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές-διαννοούμενοι(μη χέσω) θίχτηκαν που τους έβαλαν όριο στις σπουδές τους και βρήκαν ως πάτημα ένα σωρό άλλα ζητήματα. Τέλος, είδα τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων...Τέσσερις μήνες καταλήψεις,χαμένες εξεταστικές,χαμένα πτυχία,βανδαλισμοί και μία μεγάλη τρύπα στο νερό. Φυσικά αποδείχθηκε ποιοι ήταν όλοι εκείνοι που πρωτοστατούσαν στις "κινητοποιήσεις". Και για να μην ξεχνιόμαστε-----> ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 40% στις Φοιτητικές Εκλογές,21 χρόνια πρωτιάς.

Alexius είπε...

Το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία που ήταν προεκλογική υπόσχεση των τελευταίων 2 κυβερνήσεω γιατί έχει παραμείνει ακόμα στα χαρτιά;