Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Λαικό πρόσταγμα για αλλαγή

Σαφώς και η αλλαγή της κυβέρνησης δεν εξυπηρέτειται με το λαικό πρόσταγμα για αλλαγή.Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υποστηρίζονται από συμφέροντα οικονομικά και οι πολιτικές τους είναι λίγο ως πολύ καθορισμένες,εδώ και χρόνια.Υπάρχουν μεν πτέρυγες που υποστηρίζουν τον πράσινο/οικολογικό πολιτικό σχεδιασμό,αλλά είναι λίγο ως πολύ ανίσχυρες,ειδικά στην ΝΔ.

Οπότε το μπαλάκι πέφτει στα 3 μικρότερα κόμματα που μάλλον θα μπουν στο Κοινοβούλιο.Ένα χώρο όπου η βούληση του λαού πρέπει να προωθείται με κάθε μέσο.Και ο λαός απαιτεί αλλαγή...ΤΩΡΑ!

Αλλαγή στην κομματική νοοτροπία που έχει πάει την χώρα πίσω εδώ και 30 χρόνια διαιρώντας τους ανθρώπους σε μπλε και πράσινους,κόκκινους και κίτρινους!Αλλαγή στην νοοτροπία της πολιτικής ηγεσίας είτε αυτοί είναι πρωθυπουργοί,είτε κοινοτάρχες.Απαιτεί αλλαγή από το σάπιο πολιτικό σύστημα που ρίχνει την χώρα σε μία παγκόσμια ανυποληψία.Θέλει σηκωμένα μανίκια διαρκώς κ.Παπανδρέου και τζιν κ.Καραμανλή.Που να το κάνετε όμως γιατί το θέλετε,κι όχι γιατί σας το έχουν συμβουλεύσει οι εικονοπλάστες.

Η οργή και η αγανάκτηση εναντίον του κράτους στρέφεται κατά την γνώμη μου όχι εναντίον μόνο της κυβέρνησης Ν.Δ.,η οποία έχει μεγάλες ευθύνες(καθόσον είναι κυβέρνηση επί του παρόντος) αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ το οποίο σαν κυβέρνηση τόσα χρόνια απέτυχε στην περιβαλλοντική πολιτική αλλά και στην ετοιμότητα του κράτους σε τυχόν φυσικές καταστροφές.

Για αυτό και οι διαδηλώσεις,εκτός από αυτη την πρώτη που διοργανώνεται ως βουβή λόγω πένθους,θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα αιτήματα όπως:

-Άμεση κατάρτιση Δασολογίου και περάτωση του Κτηματολογίου

-Άμεση δημιουργία Δασοπυροσβεστικού σώματος που θα επιβλέπει την εκπαίδευση των μονίμων κι εποχικών πυροσβεστών.

-Πλήρωση των κενών θέσεων κι εξοπλιστικό πρόγραμμα ανανέωσης και συμπλήρωσης του πυροσβεστικού εξοπλισμού

-Δημιουργία παλλαικού εθελοντικού σώματος πυρόσβεσης σε κάθε νομό με πλήρη εκπαίδευση και εξοπλισμό.

-Στοπ στις αναθεωρήσεις του άρθρου 24.Για τα δάση ως έχει είναι καλό.

-Δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος και επάνδρωσή του με επιστήμονες κι όχι ημετέρους ή υμετέρους.

-Κατάρτιση σχεδίων για την ανάπλαση των περιοχώνΟικονομική βοήθεια σε όλους τους πληγέντες σε μορφή μακρόχρονων χαμηλότοκων δανείων ή άκομα και leasing εξοπλισμού από τις κρατικές αποθήκες.

-Τήρηση των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των οικοσυστημάτων

-Άμεσο κλείσιμο των παράνομων χωματερών(όπως έχουμε δεσμευθεί ενάντι της Ε.Ε.)

-Διενέργεια πορισμάτων επικινδυνότητας για τα δάση και τις χρήσεις τους(βλ. καλώδια ΔΕΗ)

Αυτά είναι λίγα από τα μέτρα που μπορεί να σκεφτεί κανείς και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα έχουν ανακαλύψει κι άλλα κενά που πρέπει να καλυφθούν.Παρόλες τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την αναετοιμότητα της Πυρσοβεστικής κι ενόσω είχαμε διαβεβαιωθεί εσφαλμένα από τον κ.Πολύδωρα για την ετοιμότητα σε κάθε πυρκαγιά όπως και κάθε χρόνο εδώ και δύο δεκαετίες, οι πυρκαγιές ξέφυγαν αρχικά λόγων ανέμου και εξαιτίας της αδυναμίας χρήσης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Οπότε στον τομέα της πυρόσβεσης της φωτιάς αναγνωρίζω ένα ελαφρυντικό.Αλλά το ζήτημα βρίσκεται στο ότι οι άδειες θέσεις στην Πυροσβεστική και τα παλια πυροσβεστικά οχήματα ή η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών δεν μπορεί να είναι φταίξιμο μόνο αυτής της κεντρικής κυβέρνησης.Είναι και υπέυθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που τις κρίσιμες ώρες "χάθηκε", αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης για την έλλειψη εξοπλιστικού προγράμματος και την διάλυση της Δασοπυρόσβεσης.

Για αυτό και οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να είναι αντικυβερνητικές,αλλά οφείλουν να είναι ομοεθνικές και με πυρά εναντίον των πάντων που θεωρούμε όλοι οι πολίτες ως υπεύθυνους για την προστασία των ζωών μας και του περιβάλλοντος της χώρας.Γιατί αλλιώς περιορίζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ,οι οποίοι για δικούς τους λόγους θέλουν και ψηφίζουν το κόμμα αυτό.

Οι διαδηλώσεις πρέπει να είναι υπερκομματικές και ουσιαστικές,με συγκεκριμένα αιτήματα και εθνική συσπείρωση.Έτσι μόνο θα καταφέρουν κάτι.Α και να μήν ξεχάσω....

Όσοι πάτε πριν φύγετε από το σπίτι σας,κοιταχτείτε στον καθρέφτη και σκεφτείτε τι κάνατε εσείς για το περιβάλλον,τι κάνατε εσείς για να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο.Αν δεν βρείτε κάτι καιρός να πάτε να φωνάξετε ακόμα πιο πολύ στην διαδήλωση,ξεκινώντας μια διαφορετική πορεία ως πολίτης αυτής της χώρας,στην οποία δεν θα μείνετε μόνο στις φωνές και στα λόγια αλλά και στις πράξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: