Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία;

Ένα ερώτημα με την ίδια απάντηση. Τίποτα από τα δύο. Αυτό βέβαια σε ένα οργανωμένο κράτος όπου οι δομές λειτουργούν και ο λαός ψηφίζει με κριτήριο το συμφέρον του κράτους και των δομών αυτών που το καθιστούν οντότητα (οικονομία,διοίκηση,ασφάλεια,κ.α.). Η Ελλάδα όμως δεν ανήκει σε αυτό το γκρουπάκι των οργανωμένων κρατών.

Οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε δουλειά για να πάμε μπροστά. Μόνο συνθήματα και φανφαρονισμούς. Κι επειδή αυτό το γνωρίζουν οι εικονοπλάστες των διαχειριστών Κ.Κ. και Γ.Π. μας το πλασάρουν. Υπόγεια όμως κι αφού φτιάχτηκε ο νέος εκλογικός νόμος,τα κόμματα είδαν το πρόβλημα της μη αυτοδυναμίας. Ήρθαν και οι άτιμες οι φωτιές και τους βάλαν σε περισυλλογή.

-"Τώρα τι θα τους πούμε για να βγάλουμε αυτοδυναμία;"
-"Ας πούμε ότι θα επέλθει ακυβερνησία"

Σε αυτό το φανταστικό διάλογο των ίματζ μέικερς υπάρχουν δύο άτοπα. Το πρώτο είναι ότι χωρίς αυτοδυναμία δεν επέρχεται ακυβερνησία.Αυτό στα άλλα κράτη. Το δεύτερο, απαραίτητο συμπλήρωμα του πρώτου,είναι η λέξη θα επέλθει. Είμαι σίγουρος ότι θα τους ξέφυγε...Γιατί αυτό ΗΔΗ συμβαίνει στο κράτος αυτό(στα άλλα κράτη το διορθώσαν).

Η αυτοδυναμία, λοιπόν, είναι απαραίτητο συστατικό για ισχυρές κυβερνήσεις σε αυτό τον τόπο.όπως είπε λοιπόν ο κ.Σουφλιάς : «Μπορεί άλλες χώρες να είναι για κυβερνήσεις συνεργασίας, εδώ όμως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Χρειάζεται μια κυβέρνηση, η οποία να έχει συνοχή, να είναι αυτοδύναμη, για να μπορεί να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις.Όχι μια κυβέρνηση που θα καταναλίσκεται σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων για να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις.»

Σε απλά ελληνικά λοιπόν.Η μας δίνετε αυτοδυναμία ή το κράτος καταρρέει(με εκλογές,διχασμούς,κτλ)! Βέβαια εδώ ο Υπουργός.ΧΩ. Δ.Ε. (το ΠΕ πήγε βόλτα να ξεσκάσει) ξεχνά την ήδη υπάρχουσα ακυβερνησία αυτού του τόπου εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο που στους βολεμένους ,στα δημόσια γραφεία, των τοπικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι σοβαρό ζήτημα.

Το επείγον είναι να έχουμε αυτοδυναμία,να κάνουμε ότι θέλουμε και οι άλλοι να πα να μαμηθούν. Να περιμένουν να ξαναβγούν για να ξαναφάνε(τα λεφτά ΜΑΣ). Και επειδή το βολεύει το ΠΑΣΟΚ έκανε την κότα σε αυτή την αντιδημοκρατική κίνηση του Πρωθυπουργού,ο οποίος προεξοφλεί το μέλλον σε περίπτωση που δεν βγει αυτοδυναμία,χωρίς να περιμένει την απόφαση του λαού. Γιατί το βολεύει το ΠΑΣΟΚ;

Γιατί οι τυχόν επόμενες εκλογές θα εμποτιστούν με πολωτικά μηνύματα του ιδίου στυλ και από τα δύο κόμματα. Κι αυτό θα βλάψει αυτούς που θέλουν να έχουν πλουραλισμό στην Βουλή και τους κυρίως αντιπάλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Κι έτσι ωφελημένοι θα βγουν οι βουλευτές-αρπαχτές των δύο κομμάτων.

Οπότε η απάντηση στο ερώτημα που έθεσε, εκβιαστικά ,ο Πρωθυπουργός είναι η ψήφος σε οποιοδήποτε μικρό κόμμα(ακόμα κι αν δεν μπαίνει στην Βουλή) και όχι αποχή γιατί συμφέρει μόνο αυτούς τους δύο,αλλά και γιατί πολλοί πεθάναν για αυτό το δικαίωμα μας. Και ως γνωστόν ότι δεν το υπερασπίζεσαι,πολύ γρήγορα το χάνεις.

Όσο για την ακυβερνησία;Αυτή την έχουμε,δεν χρειαζόμαστε τον Κωστάκη ή τον Γιωργάκη να μας την φέρει,οπότε ας την χαρούμε!Μέχρι την επόμενη αυτοδυναμία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: