Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Ποιός θα κερδίσει από την αλλαγή του άρθρου 24;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ε» είπε:

«Μακάρι το άρθρο 24 να είχε προστατεύσει τα δάση, αν ήταν μόνο αυτό που θα μπορούσε να προστατεύσει τα δάση.Διότι τα δάση δεν προστατεύονται μόνο με τη βούληση του συνταγματικού νομοθέτη, ούτε με τη βούληση του νομοθέτη. Υπάρχει μία σειρά διαδικασιών. Αλλες διαδικασίες που δυστυχώς μπαίνουν σε αγκυλώσεις και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι εις βάρος και άλλες όχι».

Ωραία αφού το άρθρο 24 δεν βοήθησε στην κατάσβεση των δασών,ας το αλλάξουμε κ.Ρουσσόπουλε;Να μπορούμε να χτίζουμε πιό άνετα στα δάση και να νομιμοποιήσουμε συνταγματικά τα αυθαίρετα μέσα σε ημιδασικές περιοχές οι οποίες με τις αεροφωτογραφίες του 1949,ήταν δάση.Ρεαλιστικό αλλά καθόλου περιβαλλοντικό.

Έχετε δίκιο ότι τα δάση δεν προστατεύονται από το Σύνταγμα ή τους βουλευτές.Πρέπει να προστατεύονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας(βλ. Πυροσβεστική με 3500 κενές θέσεις,έλλειψη οχημάτων),από τις τοπικές διοικήσεις(πράσινες νομαρχίες και γαλάζιοι δήμοι) αλλά κυρίως από αυτούς που είναι οι πραγματικοί προστάτες αυτού του τόπου και του Συντάγματος,όλους εμάς δηλαδή.

Οι δικοί σας προστάτες ,κύριοι βουλευτές, δεν προστατεύουν την χώρα μας αλλά τα συμφέροντά σας και τα συμφεροντά τους.Είστε πουλημένοι αλλά αυτό δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα στην αντίσταση σε αυτούς τους λαμόγιους και μέσα από το Σύνταγμα,του οποίου η τύχη έχει εναποτεθεί στην δημοκρατική μας συνείδηση κι όχι στην κομματική μας ταυτότητα.

Ακόμα και τώρα καίνε οι φωτιές στην Αρκαδία 9 μέρες μετά,αλλά σαν κυβέρνηση δεν μπορείτε να αποσύρετε την υποστήριξή σας στην αλλαγή του άρθρου 24.Ενός άρθρου με την αλλαγή του οποίου δεν συμφωνούν ακόμα και ηγετικά στελέχη της παραταξής σας.Τι περιμένετε λοιπόν;Να καεί όλη η Ελλάδα για να διακυρήξετε την μη αλλαγή του άρθρου 24,με την οποία ως γνωστόν διαφωνούν πολλοί επιστήμονες,οικολογικές ομάδες,ΜΚΟ και πολλές οργανώσεις πολιτών;

Έστω και τώρα ως προεκλογική εξαγγελία κάντε το αυτό.Αν θέλετε να δείξετε ότι αυτά τα λόγια του κ.Καραμανλή στου Μπαιρακτάρη, θα τα κάνετε πράξη στην δεύτερη τετραετία...

Το άρθρο 24 είναι μία πρόκληση στα συμφέροντα ολίγων,η αλλαγή του μια πρόκληση στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της ελληνικής γης!Για αυτό και συνεχείς προ-αναθεωρητικές κυβερνήσεις το έχουν συνέχεια ως στόχο.Γιατί αντιστέκεται στα συμφέροντα των οικοπεδοφάγων και των καταπατητών(μικρών και μεγάλων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: