Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Όχι άλλο μπροστά, όχι άλλο ψηλά!

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τις διαφημίσεις banner των κομμάτων που μιλάνε για "εμπρός μαζί" και "πάμε ψηλά". Αυτή η χώρα έχει βρεθεί τόσο ψηλά που σε λίγο θα φτάσουμε στο Έβερεστ κι για αυτό ο Κωστάκης κουράστηκε ζήτησε βοήθεια στην ανηφόρα του. Ο Γιωργάκης μας ζητάει να πάμε μπροστά...πώς; Γαμιώντας; Δεν αντέχει αυτή η χώρα να προσπεράσει και την Ελβετία μετά τις Σκανδιναβικές χώρες.

Χρόνια τώρα σαν λαός πάμε μπροστά και ψηλά, σε ανηφόρες με γρήγορες ταχύτητες. Κουραστήκαμε κ.Ανιψιέ και κ.Υιέ.Θέλουμε να κάτσουμε στον απαυτό μας και να τα ξύσουμε. Να πιούμε μια φραπεδιά και να αράξουμε. Να δούμε τον άνεργο,τον φοιτητή,την νοικοκυρά,τους ναυτικούς,τους εργάτες,τους μικροπωλητές,τους υπαλλήλους,τους δασκάλους,τους άστεγους,τα πρεζάκια και συνοπτικά την δική μας κοινωνία.

Δική μας,γιατί αυτή δεν υπάρχει στις "καθαρές" γειτονιές που μένετε.Δική μας γιατί πρέπει να δουλέψεις για να την δείς, κύριοι Ανεπάγγελτοι. Αυτή είναι η κοινωνία μας της οποίας την ψήφο ζητιανεύετε,απαιτείτε και εκβιάζετε να πάρετε,με διλήμματα,υποσχέσεις και ΘΑ.

Δυστυχώς,η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να σας δώσει αυτά που πραγματικά σας αξίζουν. Οπότε μιλήστε,τσακωθείτε,κοκορευτείτε μεταξύ σας αλλά αφήστε την κοινωνία που δεν σας φταίει σε τίποτα. Αφήστε τους να ορθώσουν το αναστημά τους απέναντι στις λαμογιές που κάνετε χρόνια τώρα με έναν απλό τρόπο. Σταματήστε να τάζετε λαγούς με πετραχείλια! Αλλά, να μου πείτε, αυτή ειναι η δουλειά σας...

Εμπρός μαζί για όλο και πιο ψηλά λοιπόν. Για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη, με Έλληνες υποταγμένους και αδύναμους να αντιδράσουν. Το μοντέλο των ηγετών, όχι των λαών....

Δεν υπάρχουν σχόλια: