Σάββατο 16 Ιουνίου 2007

Τώρα οι ζαρντινιέρες χτυπιούνται και μεταξύ τους;




Αίσθηση προκαλεί λέει στον κο.Πολύδωρα και οργή στον Πρωθυπουργό η εξής αποκάλυψη:

"Κατεπείγουσα ποινική και διοικητική διαδικασία διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έπειτα από βίντεο-σοκ που είδε το φως της δημοσιότητας με σκηνές εξευτελισμού και κακοποίησης αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τον Ιούνιο του 2006.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άντρας να χτυπάει και να υποχρεώνει δύο αλλοδαπούς, που είχαν συλληφθεί για κλοπή, να χτυπιούνται μεταξύ τους και να υβρίζονται. Υπάρχουν άλλοι δύο αστυνομικοί: ένας ένστολος που παρακολουθεί και ένας που τραβάει τη σκηνή σε βίντεο με το κινητό του."(in.gr)


Αυτό το "κατεπείγουσα" τι σημαίνει; Ότι οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα κοιμηθούν αν δεν κατηγορήσουν ένα,δύο άντε τρία ατομα για αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ;Γιατί περί αυτού πρόκειται...Και αυτό δεν συνέβη ούτε μια φορά και ούτε είναι ένα καινούργιο φαινόμενο.Οι μπάτσοι βαρούν τους μετανάστες,τους φοιτητές και εν γένει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.Και χρησιμοποιώ τον όρο "μπάτσος" για αυτούς που συμπεριφέρονται σαν τους χωροφυλάκους της δεκαετίας του '60.Γιατί η πλειοψηφία είναι απλοί εργαζόμενοι...

Αυτό το απίστευτα θλιβερό γεγονός μάλλον δεν θα αφυπνίσει αυτούς που πρέπει, όπως έγινε και με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή.Ούτε θα αλλάξει την συμπεριφορά των μπάτσων,μα ούτε και την αντιμετώπιση τέτοιων "ατυχών" γεγονότων από τα ΜΜΕ(Μέσα Μαζικής Εκμετάλλευσης).

Οι πολιτικοί θα ζητήσουν να τηρηθούν οι νόμοι(για τους μπάτσους,όχι τους μετανλαστες) και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.Οι μπάτσοι θα πουν ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό και θα πρέπει να υπάρξει έρευνα προτού βγουν συμπεράσματα,ενώ μόλις πριν λίγες μέρες βγήκε στην φόρα η κακοποίηση ενός Ιρακινού μετανάστη στο Ηράκλειο Κρήτης που πέρασε χωρίς "έρευνα".Και τελικά τα ΜΜΕ θα ωρύονται για οσες μέρες δεν θα έχουν κάτι άλλο να βγάλουν στην φόρα.Θα ξεφτιλίσουν ακόμα μια φορά τους πολιτικούς,τους μπατσο-προέδρους,τους ακτιβιστές και όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ή απλά επιζητούν να ζουν ένα διασυρμό μέσα στο χαζοκούτι,από συχνότητες που εκπέμπουν λάσπη και σκατά!

Το πρόβλημα είναι σύνθετο και πρέπει να υπάρχει ένας πολυμερισμός ευθυνών αν θέλουμε να αναλογιστούμε τις αιτίες του προβλήματος,ούτως ώστε να το καταπολέμησουμε(γιατί πιο πολύ περι παθογένειας,παρά προβλήματος πρόκειται)

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Φταίνε οι πολιτικοί που δεν έχουν νομοθετήσει για την προστασία των μεταναστών και την συμμετοχή τους στην ισονομία της Ελληνικής Πολιτείας.Που καλύπτουν τέτοια φαινόμενα για να μην σπιλωθεί η εικόνα τους ή η "εικόνα της χώρας".Που ολοένα προσθέτουν αρμοδιότητες στην αστυνομία,καθιστώντας την ως Τέταρτη Εξουσία.

Φταίνε οι δικαστικοί που δίνουν υπερεξουσιες και ασκούν ανύπαρκτο έλεγχο στην αστυνομία. Η αστυνομία πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των νόμων και όχι για την απονομή "δικαιοσύνης".

Φταίνε οι συνδικαλίστες/αρχηγοί της αστυνομίας που αντί να ξερνάνε αυτά τα αυταρχικά στοιχεία τα υποθάλπτουν και τα ενθαρρύνουν γιατί θεωρούν οτι η Αστυνομία πρέπει να προκαλεί φόβο. Μακάρι δηλαδή να προκαλεί φόβο,αλλά στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών και τους δολοφόνους,και όχι στους φοιτητές,τους συνταξιούχους και τους μετανάστες. Η αντιμετώπιση αυτών των ομάδων πρέπει να γίνεται με στόχο τον σεβασμό της αστυνομίας ως οργάνου ταξης και ουχί τρομοκρατίας.

Φταίνε τα ΜΜΕ,που αντί να ερευνούν ουσιαστικά τα κοινωνικά προβλήματα της βίας έναντι των μεταναστών,αναλίσκεται προ και μετά εθνικών επΑΙτείων ή ποδοσφαιρικων αγώνων στην σημαία που κουβαλάν τα παιδιά των μεταναστών και τους "αλαζόνες μετανάστες".Ουσιαστικά τροφοδοτούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία,μέσω της μη ξεκάθαρης καταδίκης των φαινομένων μίσους χαριν της "ελευθερίας του λόγου".Για αυτο και σήμερα θα υπάρξουν αρκετοί που θα πουν: "Καλά τους έκαναν,τι δουλεια ζηταγαν να μπουν παράνομα στην χώρα μας;"

Φταίνε οι πολίτες που αντί να καταδικάζουν στο συνολό τους τέτοιες απάνθρωπες ενεργειες,τυφλώνονται απο την κομματική παρωπίδα και ακολουθούν την γραμμή του κόμματος.


Εν τέλει αυτό που συνέβη εδώ κι 1 χρόνο δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.Τουλάχιστον αρνητικά.Θετικά ισως,εφόσον δεν είδαμε τους μπατσο-ηθοποιούς να σηκωνουν τα περιστροφά τους και να σκοτώνουν τους μετανάστες.Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί...

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά και είναι απότοκα της αρρωστημένης κοινωνίας.Το ζητούμενο είναι να μειωθεί η συχνότητα τους και να μπορούν τα θύματα της αστυνομικής βίας να δικαιώνονται στον ίδιο βαθμό που αξιώνει ο κάθε πολίτης της χώρας αυτής,όταν ξυλοκοπείται απο ενα τσούρμο εγκληματιών.

Εν τέλει,μια έρευνα και μαλιστα "κατεπείγουσα" δεν θα αλλάξει τα κακώς κείμενα.Χρειάζεται δράση εκ μέρους της κοινωνίας για να μην κατρακυλλησει κι άλλο η ζωή μας σε ένα έλος φόβου,υποταγής και ανέχειας.Όλοι πρεπει να επιζητούμε την κοινωνική δικαιοσύνη είτε είναι για το φτωχό παιδάκι στα φανάρια,τον ταλαιπωρημένο λαθρομετανάστη στα χωράφια ή για τον άρρωστο γέροντα που αργοσβήνει στην εγκατάλειψη.

Τότε μόνον μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια ζωώδη περιστατικά απο το να συμβαίνουν μέσα σε αστυνομικά τμήματα,φυλακές,νοσοκομεία και σχολεία,που έχουν επί της παρούσης την επίδραση που έχει όταν μας ενοχλεί μία μυγα που θέλουμε απλά να εξαφανιστεί,να μην μας ενοχλεί μέσα στην απόλυτη νιρβάνα μας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φταίνε οι πολίτες και μόνο αυτοί!

Αυτοί:
1. ψηφίζουν τους πολιτικούς
2. απαρτίζουν τα σώματα ασφαλείας
3. έχουν την νοοτροπία του "ο,τι αρπάξουμε"
4. πάνε τελευταία μέρα στις δημόσιες υπηρεσίες για τις υποθέσεις τους
5. γκρινιάζουν για τα νέα πρόστιμα στον ΚΟΚ και την άλλη μέρα θρυνούν για κάποιο συγγενή τους ή ακόμα χειρότερα βγαίνουν παγανιά έχοντας πιει....άλλωστε δεν θα συμβεί σε αυτούς!!!!!!

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου και μετά να περιμένεις και να αναζητάς γενικότερη αλλαγή!!! Άλλωστε είσαι μέρος του συνόλου!!!